Fysiurgisk Terapi - til hesten


Jeg er uddannet Certificeret Fysiurgisk hesteterapeut
Uddannelsen har jeg taget hos Center for dyreterapi. 

Kort fortalt
- Hvad kan jeg med de uddannelser jeg har: 
Jeg har gennem min uddannelse lært at bruge kranio sakral terapi, ledmobilisering, massage,  akkupressur punkter, aktivator mv.
Ud over at være uddannet Fysiurgisk hesteterapeut er jeg også uddannet hestemassør. 
Derudover har jeg også taget uddannelse i Osteopati,  bid tilpasning, sadel lære samt sygdomslære.  Mere uddannelse og viden kommer hele tiden til. 


Hvad betyder det så?
Mange spørger om det ikke var "nemmere" blot at indskrænke mig til et område fx. muskler eller skelettet.

- Den lette vej er ikke altid den rigtige.

Jeg bryder man ikke særlig meget om begrænsninger hverken af viden eller mobilitet i kroppen. Jeg vælger derfor at gå flere veje.
Jeg skaber mig derfor en bred viden for at kunne hjælpe den enkelte hest bedst muligt og mest muligt.

Mine fokus punkter
De fokus punkter jeg har er dem jeg finder vigtigst, hvilket er: Muskler, skellet, bindevæv og ligamenter! Ved at se på disse 4 grund elementer, ser jeg hele hesten. Dermed ikke kun et område som  fx, muskler som jeg startede med som massør.
Ved at se hele hesten kommer jeg hurtigere i dybden med det egentlig problem, så hesten er hurtigere på fode igen, i mange tilfælde er det også både nemmere og billigere for ejer, at have én terapeut tilknyttet hesten, hvis dette er muligt hvilket det er i mange tilfælde. 


Kompetance bevidst
Jeg er dog meget bevidst om mine kompetancer hvilket også gør at jeg samarbejder med dyrlæger, sadelmagere samt andre terapeuter ved behov, samt kan henvise videre når jeg møder en blind gyde. 

Alle heste er ens og dog.. 
Jeg kommer ud til alle typer heste samt heste på alle niveauer, da alle heste kan få behov for en terapeut.


Mere viden om de enkelte teknikker jeg bruger 

Teknikkerne bliver brugt i et stort sammenspil når jeg er hos din hest. 
Derved tilgår jeg din hest på netop den måde som hesten har behov for. 

Hestemassage


Ved. hestemassagen kan jeg gøre brug af følgende teknikker: 

• Stresspunkter
• Løsning af fascier
• Special massage
• Pain points
• Trykpunktsmassage
• Udstrækning

Disse teknikker hjælper til at give større smidighed, samt bedre fleksibilitet til muskler og sener. Derudover hjælper det til at føre affaldsstoffer ud af musklerne. Affaldstofferne er det der skaber myoser, spædinger og gør at hesten bliver vred når du rører ved den, fx når du spænder gjorden. 

Massage er med til at øge hestens intensitets niveau, og forebygge skader. 

Kranio sakral terapi

Kranio Sakral Terapi er en blid påvirkning af  kroppen.  Teknikkerne kan bruges overalt i kroppen, og kan sagtens både stå alene men også et fantastisk supplement til de andre teknikker. Der arbejdse med blide stræk og tryk, løsner bindevæv, som derved afspænder knoglerne i forhold til hinanden, dermed også musklerne, samt cerospinalvæsken og hjernehinderne.

Jeg bruger blandet andet KST til: 

*Problemer i bevægeapperatet

*Problemer i knogle- og muskelsystemer

*Muskelspændinger

*Problemer med led

*Balanceproblemer

*Stress


Osteopati


Ved Osteopatien bruges der ligesom ved KST meget blide teknikker, for at løsne bindevæv og skellettet. Ved Ostopatien ser man dog på hele heste og omgivelser da omgivelserne spiller en stor rolle ift. hestens immunsystem, muskel opbygning mv. 
Det kan derfor i nogle tilfælde være nødvendigt at se på stald, fold og foder forhold for at give hesten de bedste muligheder for at blive den bedste udgave af sig selv. 

Akkupressur

Akupunktur og akupressur er i familie med hinanden. Men hvor behandling med akupunktur foregår med nåle, er de eneste redskaber, der bruges i akupressur, fingre, knoer og albuer eller laser. Her stimuleres  særligt sensitive områder af kroppen, som er forbundet med kroppens energibaner, organer og fordøjelse.

Hvilket skaber en afspænding i kroppen. 

Ledmobilisering

Laserterapi kan anvendes som terapi form, til en lang række problemstillinger hos heste, hunde og katte. Det kan være alt fra seneskader, gigtproblematikker, sår, hævelser, muk, infektioner, overbelastnings skader og myoser. 


Man skal dog forvente en del behandlinger med korte intervaller for at opnå fuld effekt v. brug af laser til fx. seneskader. Men der er ingen tvivl om at det gør sygeforløbet korter, i sidste ende. 


Laser terapi kan bruges til alle dyr og mennesker. 


Jeg bruger en Power medicq laser. 

Laserterapi

Mange muskelspændiger kommer af ubalancer og nedsatbevægelig i kroppens led. 

Ved ledmobilisering påvirkes de relevante led med passiv bevægelse inden for den bevægelsesramme, som leddet burde kunne arbejde i, i dyrets normale funktion - dette men henblik på igen at kunne opnå genetablere optimal bevægelse, balance og funktion i leddet.

Gennem teknikker, primært fra inspireret af blid osteopati og fysioterapi, kan leddet hjælpes til optimal bevægelse. 


Der arbejdes udelukkende med blide ledmobiliserings teknikker, og dyret kan derfor ikke blive skadet eller ødelagt at teknikkerne. 


Er et lille redskab jeg gør brug af under nogle afbalangseringer af hesten. Den laver et meget hurtigt lidt kraftigt tryk. Det er helt smertefrit, men er god til at indikere nogle problematikker rundt i hesten, og derefter hjælpe med at løse disse problatikker. Jeg bruger  det er specielt ved nakke/hals problematikker. 

Activator